Diskusprolaps

​Professionel hjælp til diskusprolaps

​Har du fået en diskusprolaps?

Vores kiropraktor kan hjælpe dig med at komme smerterne til livs. Besøg vores klinik i København tæt ved blandt andet Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg.

​Hvad er en diskusprolaps?

Nerverne, der går ned i ballerne og benene fra ryggen, kan blive irriterede af en revne eller en bule i bruskskiven mellem to ryghvirvler. Denne udbuling hedder en diskusprolaps.

Ordet "diskusprolaps", eller rodtryk, bruges, når der er et klart tryk på nerven til benet. Betegnelsen rodtryk bruges, fordi det er roden af nerven, der bliver beskadiget. I de fleste tilfælde er der ikke en bestemt årsag til diskusprolapsen, men hos nogle er den udløst af en bestemt belastning fx et løft.

Symptomer på diskusprolaps

De mest almindelige symptomer på en diskusprolaps er smerter og snurrende fornemmelser i benet, lænden eller ballen. Der kan også være et område på benet, hvor man ikke kan mærke så meget, som man normalt kan. Man kan også opleve, at benet ikke er så stærkt, som det plejer at være.

Mange har også rygsmerter, men det er ikke altid tilfældet. Smerterne kan være meget voldsomme den første tid og kan påvirke, hvor meget du kan bevæge dig, om du kan sove og selvfølgelig også dit humør.​

Information om behandlingen

En diskusprolaps heler naturligt - lidt på samme måde som et sår heler. Derfor vil der gå noget tid, inden smerterne forsvinder. Behandlingen består i at mindske irritationen i og omkring lænderyggens bruskskiven, samt fremme helingsprocessen af bruskskiven. Desuden rådgives om, hvad man kan gøre for, at smerterne ikke skal være for voldsomme. Det kan være stillinger eller bevægelser, der hjælper, og det kan være smertestillende medicin. Behandlingen kan gøre smerterne mindre og hjælpe til, at man kan bevæge sig bedre, mens vævet heler. Her bruges ofte retningsspecifik behandling og mobilisering samt blødvævsbehandling, hvis det skønnes relevant.

Når den værste påvirkning af nerverne er ovre, har man måske brug for hjælp til at genoptræne sin ryg. I samarbejde med kiropraktoren vurderes det, om der er specifikke bevægelser, løft, arbejdsmæssige forhold eller sportsaktiviteter, som skal ændres. Dette er altid en vurderingssag og nogle gange ændres anbefalingerne alt efter, hvordan patienten responderer.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at kontakte os på telefon 33 13 16 13, hvis du ønsker at bestille en tid til behandling af diskusprolaps, eller på vores e-mail kiropraktisk@rygbehandling.nu hvis du har nogle spørgsmål.

Kiropraktisk Klinik Nørreport   •  Nørregade 40 5. sal, 1165 København K  •  CVR: 12876637

Ring for tidsbestilling: 33 13 16 13  •  E-mail: kiropraktisk@rygbehandling.nu

Læs cookiedeklaration her