Om klinikken
Kiropraktisk FAQ
Få svar på dine spørgsmål
En del patienter har behov for kiropraktisk behandling for at lindre akutte smerter, andre anvender kiropraktik for at gavne deres generelle velbefindende. Dette kan både være for at mindske risikoen for fremtidige tilbagefald af rygsmerter, men også for at bibeholde det velvære, som opnås når ryggen og nervesystemet fungere optimalt. Da den enkeltes patients behandlingsbehov varier afhængigt af problemets størrelse og patientens evne til at hele, lægger vi os ikke på forhånd fast på et bestemt antal behandlinger.
En kiropraktisk behandling ledsages ofte af en hørbar ”knæklyd”. Lyden skyldes ikke at leddene gnider mod hinanden, men skyldes derimod at bobler fra forskellige gasarter i ledvæsken frigives ved bevægelse. Det er lige så udramatisk som at knække fingre.
Nej, leddene og tilhørende ledbånd skades ikke af at blive rettet op. Behandling udføres kun på led, som ikke bevæger sig tilstrækkeligt. Derimod tager blokerede led skade, hvis de ikke behandles. Den degenererende proces/slitage opstår, når nedsættelse i leddenes bevægelighed ikke normaliseres.
Nogle patienter opnår umiddelbart smertelindring ved behandling. I andre tilfælde kan bedring strække sig over uger eller måneder. Mange faktorer påvirker helingsprocessen, bl.a. hvor længe problemet har været der, samt patientens generelle fysiske tilstand og alder.
Nej, det skal du ikke. Grundet vores universitets uddannelse har kiropraktorer ret til selv at stille en diagnose, og patienten behøver derfor ikke at kontakte egen læge før kiropraktorbehandling.
På vores klinik behandler vi spædbørn ca. 14 dage efter fødslen. Vores ældste patient til dato er foreløbig 97 år. Alle patienter bliver behandlet efter alder og skelettets tilstand.
Ja, kiropraktorer er autoriseret af Sundhedsstyrelsen på lige fod med læger og tandlæger.